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英語で学ぼう!◆世界のコーヒー生産国トップ10②

いらっしゃいませ。ここからは上位5か国の紹介です。

NO5 HONDURAS (475,042 METRIC TONS)

Wikipediaより

Back off to Central America, we find Honduras nudging ahead of Ethiopia at number five, taking the biscuit by 3,795 additional metric tons.

take the biscuitは「1位をとる、うまく出し抜く」の意味。nudge ahead of~で「~に優勢である」の意味。コーヒー生産国として名高いエチオピアをかわして、上位に食い込んだのは第5位のホンジュラス。

Honduras boasts similar climate conditions to Costa Rica and Guatemala, however its current position in global coffee exporters is astonishing as until relatively recently it was largely overlooked.

ホンデュラスはコスタリカやグアテマラと同じ気候に位置していますが、どうやらいままで見過ごらされていた模様。

It was hindered in the past by poor infrastructure leading to most of their coffee being sold domestically with only 10% of their crop being exported. However in recent years their coffees are increasingly sought after.

原因はやはりビジネスインフラが弱かったことで、生産された豆のほとんどが国内消費、輸出には10%しか回されず。もちろん現在は・・・?

Most Honduran coffees are grown on small mountain farms known as ‘Fincas’ at high altitudes of between 1400-1700 metres. Many of these ‘Fincas’ have their own micro-climate, which provides a huge range of flavour profiles and aromas from hazelnut, right through to vanilla with hints of red fruit.

ホンデュラスコーヒーの大部分が「フィンカ」として知られる山地農家によってつくられています。ここで作られるコーヒーのお味は?

思わずホンジュラスコーヒーが飲みたくなるツアーもご用意

NO4 INDONESIA (668,677 METRIC TONS)

Back to Asia and Indonesia jumps ahead significantly at number four. A pretty big new for a country made up of thousands of islands, the coffee available from this part of the globe is incredibly diverse.

何千もの島々からなるインドネシアが第4位。島の数同様、ここで採れるコーヒーも驚くほどの種類があります。

Coffee cultivation dates back to the late 1600’s during the Dutch colonial period. The island of Java was the first place where coffee was cultivated in Indonesia. Java coffee is famous for its matured woody and earthy flavours with rich, full body and sweet acidity.

インドネシアのコーヒー栽培はオランダ植民地時代にまでさかのぼります。最初の栽培地はどこでしょうか。そのコーヒーはどんな味?

Indonesian coffees are pretty much in everyone’s coffee top 10… with Javan, Sumatran and Sulawesi high on the list. These are coffees that really deliver, with earthy notes, complex smoky and spicy flavours, with a full body and rich aroma.

ジャワ、スマトラ、スラウェシなどで採れるコーヒーはよく飲まれるコーヒーのトップテンにはいるでしょう。どんな香り&味が特徴でしょうか。

歌あり、踊りあり、祈りあり、天空の香りを封じ込めたのはバリコーヒー

NO3 COLOMBIA (754,376 METRIC TONS)

Skipping back South America, we encounter Colombia upping the ante still further at number three. With its perfect terrain and climate, Colombia is one of the few countries that produce 100% Arabica beans.

コーヒー栽培には完璧な地形と気候条件を持つのがコロンビア。世界でも数少ない100%アラビカ豆を生産する国です。

Colombia and coffee is a very famous combination which is prized for aromatic, mild and fruity flavours. Café de Colombia is a non-profit organisation, represents the coffee trade and touches every family in Colombia. It re-invests their profits to the benefit of coffee growing communities.

コロンビアでは、「カフェドコロンビア」という非営利団体が売り上げを生産農家のコミュニティーに再投資することで、生産農家を支えます。さて肝心のコロンビアコーヒーのお味は?

The beans are typically grown at 1500-2000 metres, which produces a range of medium bodied coffees with rich nutty aromas and a hint of citrus acidity, delivering a mild flavour and subtle sweetness.

高地で栽培される豆の特徴としてどんなものがあるでしょうか。

コロンビアのコーヒーはこんなところで育つんですね

NO2 VIETNAM (1,542,398 METRIC TONS)

In Asia, Vietnam jumps up a notch doubling up at number two, with well over 1.5 million tons. It’s their second most exported commodity next to rice.

次はベトナム。コーヒーの輸出量は、どんな作物に次いで第2位?

Coffee was introduced to Vietnam by former French Colonialists in the 1800s to the Buôn Ma Thuột region, where it is still grown to this day. Vietnam is one of the world’s most competitive robusta producers after being reformed in 1986 allowing private enterprises which led to a surge in growth in the industry turning it into the second highest producing coffee country in the world.

ベトナムにコーヒー栽培を持ち込んだのは、1800年代、植民地支配者のフランス人たち。1986年に刷新政策が打ち出されると、世界で最も競争力の高いロブスタ生産国として名乗りを上げることになります。

Vietnam contributes 40% of the world’s overall production of Robusta coffee beans, which are known for their low-acidity and bitterness, making it perfect for instant coffee and as constituent part of blended coffee.

ロブスタコーヒー豆の特徴はなんでしょうか。またその特徴を生かして、どんなことに使われるのでしょうか。

ネスレを支えるのがベトナムのロブスタコーヒー。お返しに企業が生産地を支える取り組みを紹介しています

NO1 BRAZIL (2,680,515 METRIC TONS)

Finally, we head back to South America to Brazil, which takes the top slot at number one, producing a staggering 2.68 million metric tonnes of coffee per year. As a nation it’s been topping the pops as the world’s leading coffee producer for 150 years!

第1位はブラジルでした!150年間コーヒー生産国世界1位の座に君臨しています。

Unsurprisingly, given the quantities of coffee Brazil produces, the climate is perfect for growing Arabica and Robusta beans.

そのカギとなっているのはアラビカ種とロブスタ種を栽培するのに完璧な気候!

Brazil boasts just the right levels of sunlight and rainfall, low elevation and even temperatures all year round. Brazil coffee is known for its creamy body, low acidity and subtle bittersweet rich chocolate and caramel notes, making it the perfect base for making great flavoured coffees.

ブラジルの気候を生かしたコーヒーのお味は?

コーヒーの作り方のおさらいを
意外にも手作業の多いコーヒー。一粒一粒、大切に。

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テーマの著者 Anders Norén